آثار فرونشست در اصفهان کمتر از زلزله نیست
ایسنا/اصفهان رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: آثار پدیده فرونشست زمین کمتر از زلزله نیست و امیدواریم قبل از اینکه آثار آن بر شهر غلبه کند، اثرات سوء آن سنجیده و تصمیمات لازم گرفته شود.
محمد نور صالحی، رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در نطق پیش از دستور این جلسه که امروز (یکشنبه، ۵ دیماه) برگزار شد، با اشاره بهروز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی، اظهار کرد: کشور ما با بحرانهای طبیعی مواجه است، اما در سالهای اخیر و با اقدامات و مقاومسازیهای انجامشده بهویژه در روستاها، با تلفات کمتری پس از اتفاقاتی همچون زلزله روبرو هستیم.
وی به پدیده فرونشست زمین اشاره و تأکید کرد: آثار این پدیده کمتر از زلزله نیست و امیدواریم قبل از اینکه آثار آن بر شهر غلبه کند، اثرات سوء آن سنجیده و تصمیمات لازم گرفته شود.
رئیس شورای شهر اصفهان همچنین به بودجه ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: متأسفانه اغلب کمکهای دولت در حوزه حملونقل عمومی کلانشهرها از بودجه حذف شده و صد درصد تأمین آن بر عهده شهرداریهاست. بیتوجهی به حملونقل عمومی در اصفهان بهعنوان آلودهترین شهر کشور تبعات ناخوشایندی به دنبال خواهد داشت.
وی با بیان اینکه سن ناوگان اتوبوسرانی که به ۴ سال کاهش یافته بود، اکنون به ۱۰ سال رسیده است، یادآور شد: زمانی دولت ۸۷.۵ درصد هزینه خرید اتوبوس را پرداخت میکرد، درحالیکه آن زمان قیمت اتوبوس ۱۰۰ میلیون تومان بود. این کمک بهمرور کاهش پیدا کرد و اکنونکه قیمت اتوبوس حدود ۶ میلیارد تومان است. حذف کمک دولت باعث میشود شهرداریها فشار مضاعفی به مردم وارد کنند، یا اینکه از خرید اتوبوس صرفنظر کنند که نتیجه آن تشدید آلودگی هوا خواهد بود.
اداره شهر از پشت میز شدنی نیست
علی صالحی، سخنگوی شورای شهر اصفهان نیز در نطق میان دستور این جلسه به دومین سالگرد شهادت سردار دلها؛ سپهبد شهید قاسم سلیمانی اشاره کرد و گفت: در طول بیش از ۴۰ سال خدمت صادقانه و مجاهدانه حاج قاسم حتی یک قاب و یک تصویر پشت میز از او مخابره نشد. سردار دلها سردار میدان بود و از شرق و غرب ایران و از سوریه تا عراق برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر، کمکرسانی در سیل و زلزله و مبارزه با داعش و القاعده وسط معرکه بود.
صالحی تأکید کرد: نه نظارت شورا بر مجموعه عریض و طویل شهرداری ۱۲ هزار میلیاردی از پشت میز شدنی است و نه شهرداری از پشت میز میتواند اصفهان را اداره کند.
وی از مدیران شهری اصفهان خواست با تلاش شبانهروزی به میدان تحول قدم گذاشته و بدانیم با تکرار رویههای کاغذبازی گذشته و بدون تحرک، تحولی در شهر رقم نخواهد خورد.
نگرانی از شائبه مازوتسوزی مجدد در اصفهان
این عضو شورای شهر اصفهان همچنین به نگرانی از شائبه مازوتسوزی مجدد در اصفهان اشاره و خاطرنشان کرد: از مدیران استانی و دستگاههای متولی انتظار داریم که هوای اصفهان و مردم را داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه مقایسه اصفهان با دیگر کلانشهرها بهواسطه تفاوت اقلیمی و میزان بارشها قیاس معالفارق است و باید نسبت به شرایط اضطرار آن توجه ویژه داشت، گفت: ما و چشمهای ناظران و مطالبهگران قطعاً این روزها را رصد خواهند کرد که اتفاق ناگواری دراینباره رقم نخورد.
سخنگوی شورای شهر اصفهان خاطرنشان کرد: با توجه به گذشت بیش از ۳ ماه از تحولات در شهرداری اصفهان لازم است همه سطوح خود را به ارائه گزارش به شورا و مردم و در اختیار قرار دادن دادههای لازم ملزم بدانند. گزارشدهی نباید به سطوحی خاص و یا بخشهای ویژهای محدود شود و در برخی حیاطخلوتها اتفاقهای ناهمسو با راهبردهای شورا رقم بخورد.
صالحی تأکید کرد: با توجه به امضای اوراق تغییر و تحول، گزارش رسمی وضعیت تحویل شده شهرداری در حوزه بدهی، پروژههای ناتمام افتتاح شده، عملکرد عمرانی و جذب نیروی انسانی به مردم ارائه شود.
چالش ساختوسازهای نامتعارف و غیرایمن پیرامون شهر
سید امیر سامع، عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان نیز با اشاره بهروز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش خطرات بلایای طبیعی گفت: همیشه باید آماده باشیم تا اگر بحرانهایی از ایندست رخ داد کمترین صدمات جانی و مالی متوجه شهر باشد.
وی با تأکید بر اینکه لازم است با همگرایی و همافزایی مسئولان استانی و شهری، زمینه تسریع در خدماترسانی به شهروندان را فراهم کنیم، افزود: اکنون اصفهان و پیرامون آن با چالشهای جدی در بخشهای مختلف مواجه است، بنابراین هماندیشی در تعیین مسئله و یافتن راهکار مناسب میتواند برای حل مشکلات شهر راهگشا باشد.
سامع با بیان اینکه از جمله چالشهای مهم، ساختوسازهای نامتعارف و غیر ایمن پیرامون شهر است، گفت: این ساختوسازها چهره نازیبایی را در ورودی اصفهان ایجاد کرده، بهطوریکه ورودی شهر در آینده جایی برای تنفس نخواهد داشت.
ایجاد پایانههایی برای اتصال حمل و نقل پیراشهری و درون شهری
وی خاطرنشان کرد: برای اتصال حملونقل پیرا شهری با حملونقل داخل شهر، باید پایانههای شهری ایجاد شود تا امکانات حملونقل بینشهری و استانی با سیستمهای حملونقل داخل شهر یکپارچه شده و خدمات مطلوبتری به شهروندان ارائه شود.
این عضو شورای شهر اصفهان ادامه داد: ایجاد ظرفیتهای لازم برای مقابله با بحران و توجه به پدافند غیرعامل، شناسایی پتانسیلهای خطر در شهر و پیرامون آن و اقدامات لازم برای مقابله با آن، بررسی سیستمهای هوشمند پیشبینی خطر، آموزش لازم به شهروندان، اماکن اضطراری برای مقابله با بحران از جمله ظرفیت دانشگاهها و ادارات در زمان وقوع بحرانها میتوانند مورد استفاده قرار گیرند.
وی همچنین بر لزوم استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر تأکید کرد و گفت: توسعه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در اصفهان از جمله انرژی خورشیدی، بادی و پسماند میتواند فرصتهای خوبی را برای پیشرفت فراهم کند. همچنین پروژههای بزرگ برای جذب گردشگر، با رویکرد فرهنگ، سلامت و محیطزیست باید مدنظر قرار گیرد.
به گزارش ایسنا، عضو هیئت رئیسه شورای شهر اصفهان با بیان اینکه اگر همه افراد در هر مجموعهای که فعالیت میکنند اقدامات هرچقدر کوچک اما پیوسته انجام دهند میتوانیم در حل مشکلات شهر موفق شویم، افزود: ایجاد زمینه تعامل در گروههای مشترک داخل استان و فراهم کردن زمینه گفتوگو با استانهای مجاور میتواند زمینه زنده شدن زایندهرود را فراهم کند.
وی در خاتمه خاطرنشان کرد: ظرفیتهای زیادی درون استان وجود دارد و اگر برنامهای برای تبیین مسئله و ارائه راهکارهای حل موضوع داشته باشیم میتوانیم زمینه خدمترسانی به مردم را هر روز بیشتر از روز قبل فراهم کنیم.
انتهای پیام