بزرگترین مشکل توسعه استان عدم تولید فکر جدید است
ایسنا/یزد استاندار یزد با تاکید بر این که بزرگترین مشکل امروز توسعه استان عدم تولید فکر جدید از یک سو و عدم فهم مشترک از سوی دیگر است، گفت: هر چند به دنبال ایجاد نقطه اتصال بین نخبگان و بدنه جامعه و حاکمیت هستیم ولی نگاههای سیاسی و حزبی همواره نگاه نخبگانی را وتو میکند.
«مهران فاطمی» در نشست با اندیشمندان اندیشکده صفای یزد، اظهار کرد: تاکنون بیش از ۱۲۰ جلسه نخبگانی داشتهام تا نقطه نظرات بخشهای مختلف را بشنوم و با رویکردهای جدیدتری به مسائل نگاه کنم اما همواره به دنبال ایجاد نقطه اتصال بین نخبگان و بدنه جامعه و حاکمیت هستیم که غلبه نگاههای سیاسی و حزبی تصمیمات کارشناسی را زیرسوال برده و نگاه نخبگانی را وتو میکند.
وی با بیان اینکه استاندار وقت محدودی دارد و باید با نگاهی جامع تصمیمگیری داشته باشد، افزود: کانالیزه شدن مدیران از آسیبهای جدی مدیریت است که نادانسته و ناخواسته این اتفاق رخ میدهد که این مهم هزینههای زیادی را برای استان و کشور داشته است.
فاطمی با بیان این که فرهنگ اندیشکدهای بهترین راهکار اتصال بدنه نخبگانی با بدنه تصمیمگیری و حاکمیتی است که اقدام و اجرا را به عهده دارد، ادامه داد: استاندار باید سرخطهای بزرگی را فرهنگ سازی کند و افق های بلندی را مشخص کند و سیستم موجود این را اجرایی کند لذا فرهنگ سازی تشکیل اندیشکده ها و حمایت از آن ها در حوزه های مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ایفای نقش کنند.
استاندار با استقبال از تشکیل اندیشکده های استانی فارغ از نگاه و تفکر سیاسی و فعالیت درست به دور از جناح و حزب سیاسی، افزود: گفتمان انقلابی و مدیریت انقلابی که این روزها مطرح می شود وابسته به فکر و اندیشه است و مولفه ها و زیربنایی دارد که تعقل و تفکر است و در اندیشکده ها می توان سطح عقلانیت شکل گرفته را دید.
وی با بیان اینکه جامعه نخبگانی باید با اندیشکده ها ارتباط داشته باشند تصریح کرد: از نخبگان استان دعوت دارم به اندیشکده ها ملحق شوند و بدانند که ارتباط آن ها با استاندار از طریق اندیشکده ممکن خواهد بود.
فاطمی با تاکید بر اینکه خروجی اندیشکده ها باید در تصمیم گیری ها و اجرا در استان دیده شود، اظهار کرد: این موضوع انگیزه ای برای اندیشکده ها در استان است و احساس مفید بودن و اثرگذاری خود را می بینند و حتی می توانند تاثیر این را در برنامه های استاندار هم ببینند و ارزیابی کنند.
وی با اشاره به نقش اندیشکده ها در ترسیم مسیر توسعه یزد و لزوم بازنگری در گذشته یزد، ادامه داد: فکر می کنم باید یک یزد نوین را بر پایه تفکر و اندیشه نسبت به آنچه اتفاق افتاده ترسیم و اجرایی کنیم که این مهم نیز به عهده اندیشکده ها است که در یزد اندیشکده صفا را داریم.
فاطمی با تاکید بر اینکه ریل گذاری استان به سمت اقتصاد دانش بنیان است و باید همه دستگاه ها و بانک ها هم در این زمینه نگاه ویژه داشته باشند، افزود: بازنگری با سیستم کارشناسی اداری به نتیجه نمی رسد و بدنه کارشناسی اداری جامعه به تکرار افتاده و باید حال و هوای خود را تغییر دهد لذا برای داشتن یزد نوین به یک تغییر فکر و اندیشه نیاز داریم.
وی با تاکید بر اینکه هر طرح و برنامه ای که ارائه می شود لازم است پیوست فکری و اندیشه ای هم داشته باشد، عنوان کرد: متاسفانه هنوز دستگاه های ما تفاوت ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی با ستاد تسهیل و رفع موانع تولید را هم نمی دانند و حرف های تکراری و البته بدون تفکر می زنند در حالیکه جلسه محل فکر نیست و باید پیش از آن در مورد موضوع مربوطه اندیشید و با بررسی و آگاهی در جلسه حضور یافت.
استاندار با تاکید بر اینکه امروز بزرگترین مشکل توسعه استان یزد عدم تولید فکر جدید از یک سو و عدم فهم مشترک از سوی دیگر است، عنوان کرد: کاری که اندیشکده ها باید انجام دهند ابتدا تولید اندیشه و سپس ایجاد فهم مشترک است تا هم افزایی ایجاد شده و به نتیجه مشخص برسیم.
«محمدحسین فنایی» نایب رئیس اندیشکده صفا در ابتدای این نشست با اشاره به فعالیت اندیشکده صفا و اقدامات انجام شده در این اندیشکده، اظهار کرد: باید فرهنگ تفکر پیش از تصمیم را در یزد نهادینه کنیم و این اطمینان را به همه بدهیم که برای هر فعالیتی پیوست اندیشه و تفکر داشته باشیم.
وی با تاکید بر این که باید همه در مورد هر اقدامی تفکر کنند، افزود: خیلی از تصمیمات نشان میدهد که فعالیت های انجام شده در هر بخشی فاقد خلاقیت و نوآوری است و بیشتر شبیه به کپی کاری است تا حاصل اندیشه و تفکر باشد.
فنایی با بیان این که آمادگی داریم برای این مهم به راه اندازی و ایجاد اندیشکدههای دیگر در استان کمک کنیم، افزود: اگر در تصمیمگیریها از تصمیمسازی نخبگان بهره ببریم و مشارکت اندیشکدهها را داشته باشیم، قطعا به تصمیمگیریهای بهتری خواهیم رسید و نتایج مطلوبتری را خواهیم داشت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، جانشین پروری را از رویکردهای اندیشکده در راستای اهداف شکلگیری برشمرد و ادامه داد: این نگاه موجب تقویت تفکر و اندیشه و ترکیب با نوآوری و خلاقیت می شود که نتایج آن برای همه قابل درک و محسوس است.
«حسن بلندیان» مدیر عامل اندیشکده صفا هم در ادامه با اشاره به اهداف شکلگیری و ماموریت های این اندیشکده، گفت: اندیشکدهها در جهان قوه چهارم حاکمیت هستند که ارتباط بین دانش و سیاست را برقرار می کنند و پلی برای رفع شکاف بین دانش و سیاست هستند.
وی با اشاره به سابقه ۱۰۰ ساله تشکیل اندیشکدهها در جهان، افزود: اندیشکده صفا، اولین اندیشکده مستقل استانی در کشور است که بنا دارد راهکارهای اجرایی بندهای ۲۴ گانه سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی را ارائه کند.
بلندیان با اشاره به تولید ۱۸ اندیشنامه در موضوعات مختلف در اندیشکده صفا، ادامه داد: بیش از ۴۰ نشست تخصصی تشکیل شده و با مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص تدوین سند هفتم توسعه مشارکت داشتهایم که رتبه اول را از بین ۷۰۰ پیشنهاد رسیده در کشور را نیز کسب کردیم.
«عباسعلی متوسلیان» عضو هیات مدیره این اندیشکده نیز با بیان این که آموزش و یادگیری به تفکر و اندیشه و انتقال چرخه کمک میکند، گفت: در صنایع سطح کشور، نخبگانی حضور دارند که برای رشد صنعت چندان تفکر و خلاقیت ندارند و اکثرا به کپی کاری روی آوردهاند.
وی با بیان این که نتیجه نبود خلاقیت و تفکر، تخریب سرمایههای مردمی ناشی از تصمیم گیری اشتباه است، تصریح کرد: فقط از پیشرفت کشورها حرف میزنیم و در عمل برای پیشرفت کشور کاری انجام نشده و بخش خصوصی که در تلاش برای این موضوع است مدام با موانع متعدد روبرو می شود.
«اکرم فداکار» عضو دیگر اندیشکده صفا نیز در این دیدار با بیان این که اندیشکده جای اندیشه ورزی است و باید برای تاثیرگذاری اندیشهساز و کار داشته باشیم، اظهار کرد: اگر رویکرد حاکمیت در برابر اندیشکده ها منفعلانه باشد تنها به تولید اندیشه منجر می شود و تاثیری از از این تولید نمیبینیم.
«جواد محجوبی» مسئول میز انرژی اندیشکده صفا هم با تاکید بر لزوم مدیریت بر مدیریت منابع انسانی گفت: اگر در این زمینه موفقیت داشته باشیم در سایر مقوله ها نیز به درستی پیش میرویم.
«محمد قویدل» از اعضای اندیشکده صفا در این نشست با تاکید بر لزوم بهره گیری از افکار مختلف، عنوان کرد: منابع فکری و ایدههای نوین بهترین گزینه برای سرمایه گذاری است که موجب قدرت و پیشرفت هم میشود و دنیا به این نتیجه رسیده که روی افکار و اندیشهها سرمایهگذاری کند.
به گزارش ایسناو به نقل از روابط عمومی اندیشکده صفای یزد، حجت الاسلام صابری دیگر عضو اندیشکده نیز با بیان اینکه سابقه انجام بیش از ۲۰ سال کار پژوهشی در حوزه های مختلف را دارم، گفت: اگر واقعا موانعی که از سوی مقام معظم رهبری در توسعه استان اعلام شده برداشته شود و دلسوزانه در جنگ اقتصادی حضور مسئولان را ببینیم انبوهی از مشکلات را نباید داشته باشیم.
وی با تاکید بر نقش مردم در عرصه اقتصادی افزود: بند نخست سیاست های ابلاغی در خصوص مردمی شدن اقتصاد است که مورد تاکید مقام معظم رهبری هم بوده اما می بینیم که پس از ابلاغ تاکنون اصلا توجهی به این موضوع نشده است.
انتهای پیام