عوامل صعودی شدن قیمت سکه و طلا در بازار
نایب رئیس اتحادیه سکه و جواهر تهران، افزایش قیمت اونس جهانی، افزایش نرخ ارز در داخل که خود سبب بزرگتر شدن حباب سکه نیز شد، را عوامل تاثیرگذار در افزایش حدودا یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی هر قطعه سکه و ۶۰ هزار تومانی هر گرم طلا ۱۸ عیار دانست و گفت: حباب سکه که تا ۲۰۰ هزار تومان کاهش یافته بود، طی یک هفته اخیر مجدد رو به بزرگ شدن گذاشته و تا حدود ۵۵۰ هزار تومان افزایش یافت.
محمد کشتیآرای در گفتوگو با ایسنا، در تشریح وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلای داخلی، اظهار کرد: سه عامل تاثیرگذار در صعودی شدن قیمت سکه و طلا در هفتهای که گذشت در این بازار مشهود بود؛ بدین صورت که قیمت جهانی طلا علیرغم اینکه در طول هفته نوسانات جزئی داشت اما بطور متوسط ۲۴ تا ۲۷ دلار نسبت به ابتدای هفته افزایش قیمت پیدا کردکه علت آن نیز به سبب تغییرات سیاسی بود که در آمریکا صورت گرفت و این تغییرات سبب نوسانات اونس جهانی و افزایش سهام شد.
نایب رئیس دوم اتحادیه طلا و جواهر تهران ادامه داد: در بازار داخلی نیز باتوجه به بحثهای سیاسی که در کشور وجود داشت، تاثیرگذار در نرخ ارز بوده و در حالی که انتظار میرفت قیمت ارز کاهش پیدا کند اما دلار به عنوان شاخص قیمت ارزها در کشور از کانال ۲۳ هزار تومان به کانال ۲۵ هزار تومان صعود کرد. این صعود حدود ۱۱۰۰ تومانی قیمت دلار، سبب شد که قیمت سکه و طلا نیز سیر صعودی پیدا کند؛ بطوریکه هر قطعه سکه بطور متوسط یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان، هر مثقال طلا حدود ۳۵۰ هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز ۶۵ الی ۷۰ هزار تومان در طول هفته اخیر افزایش قیمت داشته است.
وی تاکید کرد: افزایش قیمت سکه و طلا، سبب افزایش حباب سکه، در نتیجه افزایش تقاضا شد که همین افزایش تقاضا در سایه افزایش حباب، عامل سوم صعودی شدن قیمتها بوده است. ضمن اینکه در حال نزدیک شدن به روزهای پایانی سال هستیم و هرساله در این ایام، معمولا تقاضاهایی در بازار ایجاد میشود؛ بنابراین افزایش تقاضا، باعث شد حباب سکه که تا هفته گذشته تا ۲۰۰ هزار تومان کاهش یافته بود، مجدد بزرگ شده و این هفته حباب سکه تا حدود ۵۵۰ هزار تومان افزایش یابد.
این مقام صنفی تقاضا برای خرید نیم سکه، ربع سکه و سکههای گرمی را یکی از نکات قابل توجه بازار هفته اخیر دانست و اظهار کرد: طبیعتا با توجه به کاهش قدرت خرید، تقاضا برای این قطعات بیشتر ایجاد شده است. همچنین نکته دیگری که طی این هفته مشهود بود، افزایش تقاضا برای کارتهای بانکی بوده است. در سالهای گذشته بسیاری از شرکتها و موسسهها در روزهای پایانی سال، اقدام به خرید انواع سکهها برای کارمندهای خود میکردند اما طی سالهای اخیر و بهویژه در سال جاری نسبت، با توجه به افزایش قیمت سکه و طلا، بیشتر به سمتوسوی کارتهای هدیه بانکی رفتهاند.
کشتیآرای در رابطه با بازار مصنوعات طلا نیز گفت: همچنان بازار مصنوعات طلا با رکود همراه است. این در حالی است که ماههای رجب و شعبان را در پیش داریم و اکثر مراسمهای جشن در این ماهها و پیش از ماه رمضان صورت میگیرد و انتظار میرود که بازار خوب و پررونقی برای خرید مصنوعات طلا داشته باشیم؛ اما هنور نشانههایی از این موضوع دیده نمیشود و هنوز تقاضایی این چنینی شکل نگرفته است. امیدوار هستیم که روزها و هفته آینده این تقاضا ایجاد شود.
وی افزود: البته به دلیل افزایش قیمت طلا و کاهش قدرت خرید، این روزها شاهد این هستیم که زوجهای جوان بهجای خرید حلقه و سرویسهای طلا، اقدام به خرید بدلیجات میکنند که نگرانکننده است. توصیه ما این است که بهجای خرید این بدلیجات که هیچگونه ارزش ریالی و ذاتی برای آینده آنها ندارد، طلا با وزن هرچند پایین خریداری کنند که میتواند سرمایهای برای آینده آنها نیز باشد.
نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در رابطه با آخرین قیمتها در بازار سکه و طلا، اظهار کرد: در حال حاضر هر قطعه سکه تمام بهار طرح جدید ۱۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان قیمت دارد که همانطور که اشاره شد، نسبت به اوایل هفته بطور میانگین یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان افزایش قیمت را تجربه کرده است. هر قطعه سکه تمام طرح قدیم نیز ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، نیم سکه شش میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، ربع سکه چهار میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و سکههای یک گرمی دو میلیون و ۴۵۰ هزار تومان قیمت دارند.
کشتیآرای ادامه داد: همچنین هر مثقال طلا با ۳۵۰ هزار تومان افزایش قیمت در طول هفته اخیر، پنج میلیون و ۸۰ هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز با افزایش ۶۵ تا ۷۰ هزار تومانی، یک میلیون و ۱۲۰ هزار تومان قیمت دارند. همچنین آخرین نرخ ثبت شده برای اونس جهانی نیز ۱۸۱۸ دلار است.
انتهای پیام