ایجاد ۲۶۳ هزار شغل پایدار با وام های اشتغال روستایی

بر اساس آمارها طی چهار سال گذشته با اجرای طرح های اشتغال روستایی از سوی دولت تدبیر و امید ۲۶۲ هزار شغل پایدار در سطح روستاهای کشور شکل گرفته و متوسط درآمد روستاییان از ۶۱ درصد به ۶۴ درصد افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا، طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری سیاستی بود که در روستاها و مناطق زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت به اجرا درآمد؛این سیاست که به ابتکار شخص رییس جمهور اتخاذ شد از بهمن ماه سال ۱۳۹۶ در کل کشور کلید خورد و با اجرای آن تلاش شد در سطح روستاها فضای کسب و کار  و حوزه اشتغال با تغییر و تحولات اساسی روبه رو شود.

با اجرای طرح اشتغال روستایی و عشایری در دولت تدبیر امید، سهم اشتغال روستایی از سبد اشتغال کشور از سه درصدِ قبل از اجرای طرح به ۲۹ درصد در شرایط حاضر افزایش پیدا کرد.

به موجب قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری و تحقق اهداف سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی مقرر شد تا صندوق توسعه ملی با هدف ارتقای تولید و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری، معادل ریالی یک میلیارد و ۵۰۰ ‌میلیون دلار از منابع صندوق را به صورت قرض الحسنه نزد بانک‌های کشاورزی، توسعه تعاون، پست بانک، صندوق کارآفرینی امید و صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی سپرده‌گذاری کند تا این منابع به منظور اعطای تسهیلات به اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی برای ایجاد اشتغال در روستاها و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت با اولویت روستاها و شهرهای واقع در مناطق مرزی و مناطق عشایری صرف شود.

تصمیم دولت برای اختصاص ۱.۵ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی به اجرای طرح اشتغال روستایی و اذن مقام معظم رهبری برای برداشت آن، شرایط مناسبی برای اشتغال در بخش‌ روستایی و عشایری به وجود آورد و با اجرای طرح در سه سال گذشته، مبلغ ۲۰ هزار میلیارد تومان وام برای اجرای طرح های اشتغال پایدار در اختیار روستاییان قرار گرفت.

وام های پرداختی به روستاییان اشتغال گسترده ای در بخشهای صنعت، کشاورزی، خدمات،صنایع تبدیلی و گلخانه ای، بوم گردی، گردشگری و صنایع دستی ایجاد کرده است.

در روزهای اخیر و به مناسبت ایام مبارک دهه فجر ۱۴۲ هزار طرح اشتغال روستایی و عشایری با حضور رئیس جمهوری به طور همزمان در سطح کشور رونمایی و افتتاح شد که در سایه اجرای این طرح ها، ۲۶۳ هزار شغل پایدار در روستاها شکل گرفت.

وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اجرای سیاست اشتغال روستایی می گوید: آمارهای ثبتی نشان می دهد که از سال ۱۳۹۶ تا ۹ ماهه نخست سال ۱۳۹۹ با اجرای طرح های اشتغال روستایی، ۲۶۳ هزار شغل پایدار در سطح روستاهای کشور ایجاد شده که حاصل اجرای ۱۴۲ هزار طرح روستایی در سطح ملی بوده است.

به گفته شریعتمداری،سهم اشتغال روستایی از مجموع سبد اشتغال کشور از سه درصد به ۲۹ درصد افزایش یافته و متوسط درآمد حاصل از کار و فعالیت روستاییان طی سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ از ۶۱ درصد به ۶۴ درصد رسیده است.

او با اشاره به استقبال بانکها از این طرح می گوید: تاکنون بانکها ۱۰۷ درصد از منابع اختصاص یافته را پرداخت کرده اند که ۷ درصد بیشتر از سهم ۵۰ درصدی خودشان بوده است.

به گفته وزیر کار، برای ساماندهی فعالیتهای اقتصادی در روستاها نیز از طرح “روستا تعاون” به عنوان طرح مکمل بهره برداری و تلاش شده تا فعالیت‌های تعاونی‌ در روستاها صیانت شود که بر این اساس ۸۹۳ طرح روستا تعاون، ۸۸۰ میلیارد تومان از تسهیلات صندوق توسعه ملی را برای ایجاد بیش از ۱۱ هزار شغل به خود اختصاص دادند.

مطابق داده‌های سامانه کارا در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تا کنون ۱۳ هزار میلیارد تومان از منابع در قالب تسهیلات به طرح های اشتغال روستایی اختصاص پیدا کرده است.

نرخ مصوب سود تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری برای مناطق روستایی و عشایری مرزی چهار درصد، برای مناطق روستایی و عشایری غیر مرزی شش درصد و برای تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی مستقر در نواحی صنعتی و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت، معادل ۱۰  درصد بوده است.

به گزارش ایسنا، با اختصاص منابع مرحله پنجم صندوق توسعه ملی به اشتغال روستایی، دور اول پرداخت ۱.۵ میلیارد دلار منابع صندوق توسعه ملی با موفقیت کامل به پایان رسید.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید